SPS i praksis
Ungekompasset har talt med Martin Pors Knudsen, som er rådgiver på Rådgivnings- og Støttecentret (RSC) på Aarhus Universitet.
”Det er os, du skal kontakte og snakke med, hvis du går på Aarhus Universitet og har psykiske problemer og ønsker hjælp til at søge om Specialpædagogisk Støtte (SPS) eller anden form for støtte”, forklarer Martin Pors Knudsen, der arbejder som rådgiver på Aarhus universitets Rådgivnings- og Støttecentret.
”Det første, der sker, er, at vi tager en samtale med dig for at finde ud af, om du kan få hjælp, og hvilken form for hjælp du har brug for. Vi tilbyder nemlig forskellige former for rådgivning og hjælp. Hvilken hjælp og hvor meget afhænger helt af dine psykiske vanskeligheder. Vi laver også alt papirarbejdet for dig. Det vil sige, at vi både skriver og sender din ansøgning for dig. ”Det, du skal gøre, er at kontakte os for at få hjælp. Jo tidligere, jo bedre. Men det er aldrig for sent at få hjælp.”
”Måske du mest har brug for særlige forhold under eksamen og har brug for at søge om dispensation. Det kan være tekniske hjælpemidler, eller at du har svært ved at sidde i et lokale med mange mennesker og brug for andre fysiske forhold. Det kan vi også hjælpe dig med.”
Den støtte og rådgivning, som RSC yder, består grundlæggende af tre dele:
- Specifik faglig studiestøtte
- Almen akademisk faglig studiestøtte
- Rådgivningssamtaler